Efficiëntie en Precisie voor ventilatiesystemen met onze Lidar-Scanner en Semi-Automatische Zaagmachine


Bij ons bedrijf streven we altijd naar innovatie en efficiëntie. Onlangs hebben we een Lidar 360° scanner en een op maat gemaakte semi-automatische zaagmachine aangeschaft. Deze investering zorgt ervoor dat we nog nauwkeuriger en sneller kunnen werken aan installaties in technische ruimtes, zonder dat er verrassingen optreden. In deze blog nemen we je mee door het proces en leggen we uit hoe dit zowel voor ons als voor de klant grote voordelen oplevert.

Stap 1: Een Scan in de Technische Ruimte

De eerste stap begint met het scannen van de technische ruimte met de scanner. Deze geavanceerde scanner legt de volledige omgeving nauwkeurig vast in een 3D-omgeving. Dit zorgt ervoor dat we een gedetailleerd beeld hebben van de ruimte waarin we gaan werken, wat essentieel is voor het nauwkeurig ontwerpen van complexe systemen zoals ventilatie of leidingen.

Stap 2: Creëren van een 3D-model in Revit

Na de scan wordt het verkregen beeld gebruikt om een 3D-model te creëren in Revit. Dit is een cruciale stap, omdat het model exact laat zien hoe de leidingen, buizen of ventilatiesystemen in de ruimte passen. Door de digitale omgeving kunnen we direct controleren of alles naadloos aansluit en waar mogelijke aanpassingen nodig zijn. Hierdoor worden foutmarges drastisch verminderd, wat weer zorgt voor een efficiëntere installatie.

Stap 3: Buizen op Maat via de Zaagmachine

Zodra het 3D-model is goedgekeurd, worden de afmetingen van de buizen en leidingen doorgegeven aan de semi-automatische zaagmachine. Deze machine zaagt de stukken precies op maat. Dit proces bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de materialen direct klaar zijn voor montage, zonder dat er extra snij- of slijpwerk nodig is op locatie.

Stap 4: Installatie van het Ventilatiesysteem – Net als Lego

Met alle onderdelen nauwkeurig voorbereid, kunnen onze technici aan de slag om het ventilatiesysteem te installeren. Dit gebeurt snel en efficiënt, alsof het een Lego-set is. De onderdelen passen perfect, wat de installatietijd aanzienlijk verkort. Onze technici kunnen zich volledig richten op het assembleren en zorgen dat alles vlekkeloos werkt.

Voordelen voor de Klant

Voor de klant betekent deze aanpak vooral zekerheid. Er zijn geen verrassingen meer tijdens de installatie, omdat alles vooraf zorgvuldig is gepland en voorbereid. Dit is met name ideaal bij renovaties of complexe installaties. Bovendien, doordat alle leidingen al op maat zijn gemaakt, is er geen slijpwerk meer in de afwerkingsfase. Dit houdt het gebouw schoon en voorkomt onnodige rommel tijdens de installatie.

Voordelen voor Ons

Voor ons betekent dit proces een enorme tijdsbesparing. Door het scannen en het creëren van een digitaal model, zijn we in staat om met meer precisie te werken. De op maat gezaagde buizen en leidingen maken het montageproces veel eenvoudiger en sneller. Dit stelt ons in staat om meer projecten in kortere tijd af te ronden, zonder in te boeten op kwaliteit.

Met de Lidar-scanner en de semi-automatische zaagmachine hebben we een grote stap gezet in de richting van efficiënter werken en meer precisie. Zowel wij als onze klanten plukken de vruchten van deze technologische vooruitgang.